Пiдтримати

Фінансування сектору протидії корупції міжнародними організаціями дозволяє нам залучати необхідні для реалізації наших кампаній та проектів кошти.

16-22 липня 2017 р. відбулася перша в Україні ACREC Summer School 2017 з розслідування корупційних злочинів за методикою навчання детективів НАБУ.

Тож як розслідувати корупційні злочини?

Протягом п’яти днів студенти мали унікальну можливість перейняти досвід українських та американських колег з НАБУ, агентів ФБР у розслідуванні фінансових махінацій, відчути себе в ролі справжніх учасників процесу -детективами, прокурорами, адвокатами, свідками корупційних правопорушень, спробувати переконати справжню суддю у необхідності надати дозволи на проведення обшуку.

Вже третього дня студенти разом із детективами та прокурорами проводили обшук приміщень, використаних у корупційних схемах. Було все – силові протистояння, фальшиві гроші, з’їдання документів,наркотики і навіть вогнепальна зброя. На щастя, ніхто не постраждав, всі докази були успішно вилучені нашими молодими детективами.

Але справа не завершується тільки збором доказів. Слідчий суддя допомогла оцінити кожен з них та дати вмотивований відгук щодо їх допустимості.

Останній день завершився удосконаленням навичок виступу у суді під час mock trial за допомогою лайфхаків, якими поділилися з нами американські прокурори.

А ще Ми провели разом п’ять шалених вечорів – танці, шоу талантів, спортивні вечори, кінопокази.

Літня школа ACREC Summer School 2017 відбулася за фінансової підтримки U.S. Embassy Kyiv Ukraine.

Ми також висловлюємо велику подяку Національному антикорупційному бюро України та, зокрема, Відкритому Офісу НАБУ за допомогу в організації заходу.

А також всім нашим тренерам та експертам:

Ольга Калачова, к.ю.н., експерт ACREC;

Наталія Седлецька, журналістка, ТВ-програма «Схеми: Корупція в деталях»;

Юлія Лісова, адвокат;

Peter Jarosz, американський прокурор;

Michael Grant, американський прокурор;

Сергій Підгорець, прокурор Спеціалізована антикорупційна прокуратура;

Івахніна Юлія, Начальник Відкритого офісу Національне антикорупційне бюро України;

Кульчицький Назар, адвокат, національний експерт представництва Ради Європи в Україні, старший викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія»;

Детективам та аналітикам Національне антикорупційне бюро, агентам та аналітикам ФБР, суддям, імена яких не публікуємо з переконань безпеки.