Пiдтримати

Фінансування сектору протидії корупції міжнародними організаціями дозволяє нам залучати необхідні для реалізації наших кампаній та проектів кошти.

В ACREC представили результати останнього дослідження для ключових стейкхолдерів у сфері антикорупції в Україні та закордоном

В грудні 2019 року Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції презентував результати дослідницького проекту “Вплив місцевих громадських організацій на впровадження антикорупційних реформ в регіонах України” для ключових стейкхолдерів у сфері антикорупції в Києві та Лейдені (Королівство Нідерланди).

6 грудня 2019 року, в Національному університеті “Києво-Могилянська академія” відбулась презентація моніторингового звіту ACREC під назвою “Вплив місцевих громадських організацій на впровадження антикорупційних реформ в регіонах України”. Захід був присвячений представленню основних висновків в рамках дослідження та наданню практичних рекомендацій для донорських організацій, що працюють з неурядовим сектором в Україні.

На заході були присутні представники Міжнародного фонду «Відродження», USAID ENGAGE, USAID SACCI, Делегації Європейського Союзу в Україні, Посольства Королівства Нідерландів в Україні, а також Посольства Чеської Республіки в Україні.

Аналітичний продукт Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції було представлено виконавчою директоркою ACREC Оксаною Нестеренко та професором Лейденського університету Максом Бадером.

11-12 грудня 2019 року ключові висновки та рекомендації моніторингового звіту за результатами проекту також було презентовано в Лейденському університеті, а також в Нідерландському Інституті Багатопартійної Демократії (Netherlands Institute of Multiparty Democracy).

В ході обох презентацій (в Києві та Лейдені) дослідники ACREC окреслили дослідницьку стратегію проекту, представили статистичні дані стосовно ключових активностей громадських організацій у сфері антикорупції в регіонах України, поділились рекомендаціями щодо шляхів посилення їх впливу, а також розказали якої саме підтримки потребують антикорупційні громадські організації в Україні.

Нагадуємо, що аналітичний продукт за результатами дослідницького проекту ACREC “Вплив громадянського суспільства на впровадження антикорупційних реформ в Україні” включає наступні публікації:

  1. Нестеренко О., Бадер М., Гус О., Мелешевич А. Громадянське суспільство проти корупції в регіонах України: рекомендації щодо (міжнародної) допомоги. Полісі-бріф, Київ, липень 2019. – 12 с.
  2. Бадер М., Гус О., Мелешевич А., Нестеренко О. Коли антикорупційний активізм в Україні має вплив? Уроки для міжнародної підтримки. Полісі-бріф, Київ, липень 2019. – 8 с.
  3. Гус О., Бадер М., Мелешевич А., Нестеренко О. Аналіз контекстуальних факторів, що впливають на антикорупційну діяльність в регіонах України. Аналітичні документи, Київ, липень 2019. – 20 с.
  4. Бадер М., Гус О., Мелешевич А., Нестеренко О. Громадянське суспільство проти корупції в Україні: способи впливу. Аналітичні документи, Київ, липень 2019. – 24 с.
  5. Нестеренко О., Білецький А., Бадер М. Резюме моніторингового звіту «Вплив місцевих громадських організацій на впровадження антикорупційних реформ в регіонах України», Київ, грудень 2019. – 28 с.
  6. Нестеренко О., Бадер М. Полісі-бріф «Як допомогти місцевим антикорупційним ініціативам перетворитися на потужні антикорупційні організації в регіонах України?», Київ, грудень 2019. – 4 с.
  7. Нестеренко О., Білецький А., Бадер М. Інфографіка «Ефективність антикорупційних організацій у регіонах», Київ, грудень 2019. – 2 с.

Всі матеріали доступні в розділі “Бібліотека” на офіційному сайті ACREC.