Пiдтримати

Фінансування сектору протидії корупції міжнародними організаціями дозволяє нам залучати необхідні для реалізації наших кампаній та проектів кошти.

В ACREC запустили першу в Україні Школу гідів антикорупційних турів!

29-31 липня 2019 року Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції (ACREC) успішно реалізував перший освітній модуль Літньої Школи гідів в рамках проекту «Київські антикорупційні тури».

Школа гідів антикорупційних турів представляє собою унікальний двомодульний курс навчання з мистецтва комунікації та гідування у сфері антикорупції за участі найбільш вмотивованої молоді з Києва та регіонів України.

Ключовою метою Школи гідів є поєднання знань у сфері (анти-) корупції із навичками гідування та сторітелінгу для виховання нового покоління молодих активістів та експертів, які б хотіли втілити себе у сфері неформальної освіти та інноваційних антикорупційних проектів.

Протягом трьох днів І освітнього модулю Школи гідів 20 найкращих учасників мали нагоду дослідити теоретичні підходи до розуміння корупції, дізнатись про систему та механізми вищої політичної корупції в Україні, а також навчитись виявляти корупційну складову, аналізувати різні механізми корупції та виробляти антикорупційні рекомендації.

Напрочуд корисним було й опрацювання теми про державні антикорупційні органи та громадські неурядові організації в Україні, а також правові ризики комунікації про корупцію, яка дозволила майбутнім гідам антикорупційних прогулянок озброїтись найкращими практиками та інструментами комунікації про корупцію в межах правового поля.

Окрім цього, важливою частиною Школи став тренінг із розробки та генерування ідей для нових унікальних станцій антикорупційних турів, а також проведення навчального туру для майбутніх гідів за антикорупційним маршрутом на теренах Маріїнського парку та урядового кварталу.

За чудові лекції та практикуми дякуємо експерту Центру політико-правових реформ Антону Марчуку; адвокатці та медіа-юристка ГО “Інститут розвитку регіональної преси” Людмилі Панкратовій; експерту із питань парламентського лобіювання та політичного консалтингу в сфері протидії корупції, голові правління ГО “Центр протидії корупції” Віталію Шабуніну; кандидату юридичних наук та експерту у сфері протидії корупції ACREC Андрію Білецькому; випускниці освітніх програм ACREC, гіду та волонтеру проекту “Київські антикорупційні тури” Альоні Куценко; та проектній менеджерці ACREC Аліні Лось.

Другий модуль Школи гідів заплановано на 26-28 серпня 2019 року.

Нагадуємо, що «Київські антикорупційні тури» – це проект Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції (ACREC), який представляє собою інноваційний просвітницький інструмент у форматі інтерактивних міських екскурсій у супроводі гіду. Проект антикорупційних турів було створено з метою інформування громадянського суспільства про механізми корупції з фокусом на конкретні шляхи та інструменти їх запобігання у майбутньому, а також діяльність та успіхи державних органів, неурядових організацій та активістів у сфері антикорупції в Україні.

Захід було проведено на базі Національного університету «Києво-Могилянська академія» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Посольства Швеції в Україні в рамках програми «Ініціатива з розвитку аналітичних центрів».

Щиро дякуємо за можливість розвивати інституційний розвиток ACREC як одну із ключових стратегічних цілей організації як науково-освітнього центру!