Пiдтримати

Фінансування сектору протидії корупції міжнародними організаціями дозволяє нам залучати необхідні для реалізації наших кампаній та проектів кошти.

В ACREC відбувся тренінг “Ключові аспекти та підводні камені стратегічного планування громадських організацій у сфері антикорупції”

29-го серпня 2020 року в Міждисциплінарному науково-освітньому центрі протидії корупції відбувся тренінг-семінар під назвою “Ключові аспекти та підводні камені стратегічного планування громадських організацій у сфері антикорупції”. Захід зібрав 17 учасників – членів антикорупційних громадських організацій, які беруть участь в Програмі менторської підтримки ACREC “Зміцнення спроможностей регіональних/ місцевих антикорупційних ГО в Україні”.
Тренінг дозволив учасникам краще зрозуміти необхідність написання стратегічних планів, поринути у їх специфіку та підходи до підготовки. Зокрема, було розглянуте питання стосовно того, кому потрібна стратегія – донору чи організації, а також – коли варто займатись стратегічним плануванням? Окрім цього, час було приділено темі впливу стратегії на проектну діяльність організації, фінансову життєздатність, комунікацію, побудову партнерств та лідерство. Також учасники дізнались про етапи стратегічного планування та зрозуміли що робити, якщо стратегічне планування пішло не так або зайшло в глухий кут.
Протягом другої частини тренінгу учасники отримали відповіді щодо того, як організувати ефективну стратегічну сесію в організації та яку інформацію варто зібрати до того. Поговорили про роль модератора та основні
помилки українських ГО при розробці стратегії. Не менш важливою темою виявилось написання стратегії як документа, його структурування та алгоритм написання. Наприкінці, тренерка пояснили важливість та основні підходи до планування показників досягнення стратегічних цілей.
В ході тренінгу було дотримано всіх карантинних норм та забезпечено заходів з дотримання безпечної дистанції та особистої гігієни.
Наступним кроком в інституційному розвитку організацій має стати написання власних стратегічних документів, які пройдуть перевірку від експертів ACREC вже у жовтні цього року.
Тренінг було здійснено в рамках Програми менторської підтримки “Зміцнення спроможностей регіональних/ місцевих антикорупційних ГО в Україні”, що фінансується програмою підтримки MATRA від Міністерства закордонних справ Нідерландів.