Пiдтримати

Фінансування сектору протидії корупції міжнародними організаціями дозволяє нам залучати необхідні для реалізації наших кампаній та проектів кошти.

В ACREC успішно закінчився ІІІ Літній Інтенсив з аналітики у сфері антикорупції

Цього року в Міждисциплінарному науково-освітньому центрі протидії корупції відбувся вже ІІІ Літній інтенсив, який представляє собою щорічний концентрований курс навчання, спрямований на підвищення якості українських досліджень та аналітики в антикорупційній сфері.

Захід проходив протягом 28 травня – 3 червня в онлайн-форматі.

У 2020 році до участі в Інтенсиві були запрошені учасники менторської підтримки ACREC “Зміцнення спроможностей регіональних / місцевих антикорупційних ГО в Україні”. Онлайн-тренінг було адаптовано для двох груп різного рівня володіння аналітичними навичками, що дозволило залучити рекордні 35 учасників з-понад 15 регіонів України.

Протягом 6-ти днів навчання, експерти ACREC Оксана Гус та Олександра Койдель працювали з групами над значенням підходів до розуміння корупції, узагальненнями як вищим рівнем аналітики, концептуалізацією та операціоналізацією як співвідношенням між емпірикою та теорією, а також основними етапами розробки дослідження та роллю теорії. Опісля цього, фокус було зроблено на розробці дизайну прикладного дослідження. Учасники також мали нагоду опрацювати стратегії розробки аналітичної проблеми та аналітичного питання, поринути у теоретичні припущення, гіпотези та тези та попрацювати над різницею та функціями структури анотації.

Окрім цього, багато часу було приділено темі дизайну порівняльного дослідження. Зокрема, були опрацьовані переваги та обмеження порівняння у аналітиці, питання вибірки кейсів для порівняння, а також неоднозначність поняття «кращі практики».

Наостанок, тренерки присвятили час комунікаційній складові в контексті написання та верстки аналітичного продукту, а саме розповіли учасникам як має виглядати структура аргументу, абзацу, розділу та всього аналітичного документу загалом. Важливим в цій темі було й опрацювання стандартів верстки аналітичного документу.

В доповнення до цієї теми учасники прослухали лекцію з основ успішної комунікації з іноземною аудиторією та дізнались про головні елементи електронного листа, а також найчастіші помилки при комунікації з іноземною аудиторією.

В рамках тренінгу також були запрошені зовнішні експерти ACREC Віталій Шабунін та Ярослав Юрчишин, які висвітлили адвокаційну складову аналітичних продуктів. Зокрема, розказали учасникам про планування та перебіг адвокаційних кампаній в умовах перманентної політичної кризи з акцентом на регіональну специфіку.

Онлайн-тренінг в форматі Zoom-конференції отримав позитивні відгуки від учасників та запам’ятався своєю гнучкістю та потужними можливостями до взаємодії у групах, участі в опитуваннях, спільному малюванню графічних об’єктів та багато іншого.

Нагадаємо, що ключовою метою Програми менторської підтримки ACREC “Зміцнення спроможностей регіональних / місцевих антикорупційних ГО в Україні” є зміцнення та посилення розвитку інституційних, організаційних, аналітичних та експертних спроможностей регіональних та локальних антикорупційних громадських організацій в Україні.

В рамках проекту було відібрано 20 найбільш перспективних громадських організацій у сфері антикорупції з таких міст, як: Львів, Дрогобич, Хмельницький, Вінниця, Дніпро, Харків, Полтава, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Чернігів, Кременчук, Житомир, Івано-Франківськ, Кропивницький, Тернопіль, Нікополь, Суми, Українка, Хмільник, а також Київ (міський рівень).

Захід відбувся за підтримки Open Society Foundations та The Matra Programme.