Пiдтримати

Фінансування сектору протидії корупції міжнародними організаціями дозволяє нам залучати необхідні для реалізації наших кампаній та проектів кошти.

В ACREC розпочато Програму менторства регіональних ГО: відбулась перша зустріч з учасниками та підписано Меморандуми

В суботу, 7 грудня 2019 року, в Національному університеті “Києво-Могилянська академія” відбулась перша координаційна зустріч учасників Програми менторської підтримки “Зміцнення спроможностей регіональних/ місцевих антикорупційних ГО в Україні”.

В рамках даної Програми було відібрано  20 найбільш перспективних громадських організацій у сфері антикорупції з таких міст, як: Львів, Дрогобич, Хмельницький, Вінниця, Дніпро, Харків, Полтава, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Чернігів, Кременчук, Житомир, Івано-Франківськ, Кропивницький, Тернопіль, Нікополь, Суми, Українка, Хмільник, а також Київ (міський рівень).

В ході першої координаційної зустрічі команда ACREC мала нагоду ще раз познайомитись з представниками 20-ти регіональних ГО-учасниць проекту; представити результати дослідження “Вплив громадянського суспільства на впровадження антикорупційних реформ в Україні”; посвятити учасників в ключові напрямки та особливості співпраці в рамках Програми менторства; а також окреслити перші кроки майбутнього співробітництва.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері та закінчилась урочистим підписанням Меморандумів про співпрацю ACREC та регіональних ГО у сфері антикорупції.

Нагадаємо, що  восени 2019 року Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції Національного університету «Києво-Могилянська академія» (ACREC) розпочав унікальний проект Менторської підтримки громадських організацій, які працюють у сфері антикорупції в регіонах України під назвою “Зміцнення спроможностей регіональних/місцевих антикорупційних ГО в Україні”.

Ключова мета даної Програми полягає у зміцненні та посиленні розвитку інституційних, організаційних, аналітичних та експертних спроможностей регіональних та локальних антикорупційних громадських організацій в Україні.
В рамках даної програми здійснюється співпраця та менторська допомога регіональних ГО в рамках трьох ключових напрямків:
1. Менторство: розробка інструкцій щодо загальної роботи організації, тижневе консультування (телефон, Skype, зустрічі); допомога в підготовці документів щодо політик, драфтів проектів і процедур для роботи з органами місцевого самоврядування. Також ми допоможемо з вирішенням конкретних потреб ГО для збільшення вашої експертизи та організуємо необхідні тренінги.
2. Навчання: проходження сертифікатної програми “Міждисциплінарні антикорупційні студії”, а також магістерської програми “Антикорупційні студії” для збільшення професіоналізму й ефективності Вашої діяльності.
3. Мережування: зустрічі з локальними, регіональними, національними антикорупційними ГО та експертами у сфері протидії корупції для збільшення впливу та формування нових зв’язків для адвокації змін.
Головним результатом проекту має стати зміцнення та досягнення більш високого рівня розвитку організаційного та професійного потенціалу організацій-учасниць проекту, що матиме позитивний ефект на впровадження антикорупційних реформ, посиленню верховенства закону та практик “good governance” на місцевому рівні України.
В рамках проекту також планується досягти виконання більш конкретних показників. Зокрема,  ми сприятимемо наступному:
1. Двадцять представників візьмуть участь та успішно пройдуть Сертифікатну програму «Антикорупційні студії»;
2. П’ять представників ГО-учасниць долучаться до Магістерської програми «Антикорупційні студії»;
3. Всі 20 регіональних ГО-учасниць проекту налагодять постійний зв’язок та комунікацію з 10 впливовими організаціями у сфері антикорупції на національному рівні.

Програма менторської підтримки “Зміцнення спроможностей регіональних/ місцевих антикорупційних ГО в Україні” фінансується програмою підтримки MATRA від Міністерства закордонних справ Нідерландів.