Пiдтримати

Фінансування сектору протидії корупції міжнародними організаціями дозволяє нам залучати необхідні для реалізації наших кампаній та проектів кошти.

Оголошуємо набір на Літню Школу Гідів в рамках проекту “Київські антикорупційні тури”

З радістю повідомляємо, що в ACREC розпочався набір учасників на Літню Школу гідів в рамках проекту “Київські антикорупційні тури”, І модуль якої стартує 29-31 липня 2019 року в Києві!

Школа гідів антикорупційних турів – це унікальна програма навчання для майбутніх агентів змін у сфері антикорупції в Україні, які б хотіли випробувати себе у ролі гідів антикорупційних екскурсій в рамках проекту «Київські антикорупційні тури» від аналітичного центру ACREC.

Ключова мета Школи гідів – поєднати знання у сфері (анти-) корупції із навичками гідування та сторітелінгу для виховання нового покоління молодих активістів та експертів, які б хотіли втілити себе у сфері неформальної освіти та інноваційних антикорупційних проектів.

Школа гідів проводиться як для мешканців Києву, так і для регіональних активістів та молоді. Регіональним учасникам покривається вартість проїзду та проживання під час двох освітніх модулів.

В рамках Школи гідів учасники матимуть можливість:

1) отримати комплексні знання про теоретичні та практичні засади у сфері корупції та анти-корупції в Україні;

2) оволодіти ораторським мистецтвом та навичками сторітелінгу;

3) навчитись розробляти та презентувати анти-корупційні станції та маршрути;

4) познайомитись з найцікавішими фахівцями та активістами у сфері антикорупції та стати частиною антикорупційного ком’юніті в Україні.

Формат Школи

Школа складатиметься з двох освітніх модулів  з перервою у 4 тижні для самопідготовки та виконання завдань учасниками програми.

За своїм форматом Школа гідів включатиме лекції, семінари, інтерактивні та практичні заняття. Наприкінці Школи на учасників чекає теоретичне та практичне завдання, за результатами яких буде відібрано майбутніх гідів Проекту.

Де?

Національний університет «Києво-Могилянська академія», м Київ, Україна.

Коли?

Перший модуль: 29-31 липня 2019 року.

Другий модуль: 26-28 серпня 2019 року (дата може змінюватись).

Безкоштовно!

Участь у Школі гідів є безкоштовною. Більше того, найкращим учасникам інтенсиву ми пропонуємо співпрацю у якості справжніх гідів антикорупційних турів у Києві!

ПРОГРАМА ШКОЛИ

Школа гідів складатиметься з двох частин. Перший модуль буде присвячено теорії корупції та практиці із розробки антикорупційних турів; другий модуль – теорії антикорупції та практиці із ораторського мистецтва та презентації турів.

З попередньою програмою Школи гідів можна ознайомитись тут

Хто може податись?

Школа гідів спрямована на студентів, випускників, молодих фахівців,  експертів та громадських діячів, які займаються професійно або цікавляться темою корупції та боротьби з нею, а також мають мотивацію докласти власних зусиль для мінімізації корупції та виведення антикорупційного руху в Україні на новий рівень.

То ж, ми чекаємо на всіх, хто:

– Претендує на звання та посаду гіду Київських антикорупційних турів та готовий приділяти Проекту щонайменше 8 годин на тиждень;

– Є студентом або випускником в області гуманітарних знань (перевага надаватиметься студентам політології, права, журналістики, соціології та економіки);

– Має базові знання на тему корупції та анти-корупції в Україні;

– Володіє англійською мовою на рівні не нижче B2;

– Має мотивацію займатись просвітницькою роботою у сфері (анти-) корупції;

– Проживає в місті Київ (дуже бажано).

Конкурсний відбір

Для участі у конкурсному відборі необхідно заповнити форму реєстрації.

Для тих, хто хоче підвищити свої шанси на участь у Школі, пропонуємо також надіслати актуальне резюме та документ, що підтверджує рівень володіння англійською мовою / коротке self-introduction video на поштову скриню acrec.kma@gmail.com.

За результатами конкурсу буде відібрано 15 найкращих аплікантів.

Кінцевий термін подання заявки: 23:59 год. 14 липня 2019 року.

Про проект «Київські антикорупційні тури» (Anti-corruption walks Kyiv)

Проект «Київські антикорупційні тури» представляє собою інноваційний просвітницький інструмент у форматі інтерактивних міських екскурсій у супроводі гіду з метою:

1) інформувати громадян та гостей України на тему корупції (sites of corruption) та антикорупції (locations of hope);

2) вчити користуватись сучасними практиками, механізмами та інструментами запобігання та протидії корупції;

3) мотивувати до індивідуальної боротьби з корупцією та заохочувати до позитивних змін в публічному дискурсі корупції в Україні.

Цей Проект став можливим завдяки Агентству Сполучених Штатів з міжнародного розвитку та щедрій підтримці американського народу. Він реалізовується у рамках програми USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції «ВзаємоДія!».